Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

mei 2021

Staatsrecht seminar 2: Gezondheid vs. vrijheid?

12 mei 2021 | 15:30 - 16:30
Online Nederland

Deze bijeenkomst focust op de spanning tussen sociaal-economische en klassieke grondrechten. Kunnen positieve verplichtingen van de overheid, zoals de bescherming van de volksgezondheid, een inmening in klassieke grondrechten rechtvaardigen? . Sprekers: - Ingrid Leijten (Universitair hoofddocent Staatsrecht, Universiteit Leiden) - Manon Julicher (Universitair docent Staatsrecht, Universiteit Utrecht) - Voorzitter: Jerfi Uzman (Hoogleraar Staatsrecht, Universiteit Utrecht) . Toegang: leden van de Staatsrechtkring krijgen - via de mailinglijst van de Nieuwsbrief - een Teams-link toegestuurd. Niet ontvangen? Laat het weten via secretaris@staatsrechtkring.nl.

Meer weten »

juni 2021

Staatsrecht seminar 3: De positie van de Eerste Kamer

9 juni 2021 | 15:30 - 16:30

Tijdens deze bijeenkomst hebben we het over de positie van de Eerste Kamer binnen ons staatsbestel. Hoe stelt de Eerste Kamer zich op ten aanzien van de regering en de verantwoordelijkheid van de ministers? Is de zittingsduur en wijze van samenstelling van de Eerste Kamer aan herziening toe?   Sprekers (onder voorbehoud): – Joost Sillen (Universitair hoofddocent Staatsrecht, Radboud Universiteit) – Eva van Vugt (Universitair docent Staatsrecht, Universitait Utrecht)   Toegang: leden van de Staatsrechtkring krijgen – via de mailinglijst van de Nieuwsbrief – een Teams-link toegestuurd.…

Meer weten »

december 2021

Staatsrechtconferentie 2021 (Tilburg University)

9 december 2021
Tilburg University Tilburg, Nederland

De Staatsrechtconferentie 2021 gaat door op 9 december 2021 in Tilburg. Het thema is ‘Rechtsvorming in een hypercomplexe samenleving’. Meer informatie volgt in de loop van 2021.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen