Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

september 2018

Oratie prof. dr. Carla Zoethout (OU)

28 september 2018
Open Universiteit, Valkenburgerweg 177
Heerlen, 6419 AT Nederland
+ Google Maps

Op vrijdag 28 september 2018 om 12.30 uur houdt prof. dr. Carla Zoethout, benoemd tot hoogleraar Constitutioneel recht aan de Open Universiteit, haar oratie. De rede is getiteld: 'De populistische revolte in het staatsrecht'. Meer informatie op de website van de Open Universiteit.

Meer weten »

oktober 2018

Boekpresentatie: Proeve van een verbeterde Grondwet

10 oktober 2018
Nieuwspoort, Lange Poten 10
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Op woensdag 10 oktober 2018 wordt het boek Proeve van een verbeterde Grondwet van Huub Linthorst feestelijk gepresenteerd met een boekpresentatie. Over het boek Geeft onze Grondwet nog wel een actueel beeld van de verhoudingen tussen de machten in de staat en van de legitimatie van het overheidsgezag? Is de Nederlandse Grondwet voldoende toegerust om in ons land 'Poolse en Hongaarse toestanden' tegen te gaan? De auteur van dit boek betwijfelt dit en vindt het hoog tijd dat onze Grondwet, na 35…

Meer weten »

VAR-studiemiddag: datagestuurde samenleving

11 oktober 2018

De middag van donderdag 11 oktober 2018 zal in het teken staan van Legal Tech, waarbij is gekozen voor een veelzijdig programma. Met deze studiemiddag krijgt u een actuele en bestuursrechtelijke blik op technologie en burgers, rechter en wetgever. Het is een vervolg op de eerdere studiebijeenkomst op 22 maart 2018, die ging over blockchain, smart contracts, algoritmen en geautomatiseerde ketenbesluiten maar kan ook zonder deze voorkennis gevolgd worden. Tip van de organisatie van deze VAR studiemiddag: kijk alvast dit…

Meer weten »

november 2018

Promotie mr. C.B.M. van Haaren-Dresens (VU)

8 november 2018
Vrije Universiteit, Aula, De Boelelaan 1105
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Op donderdag 8 november 2018 om 13.45 uur verdedigt mr. C.B.M. (Ine) van Haaren-Dresens aan de Vrije Universiteit haar proefschrift getiteld: Zelfstandigheid in gebondenheid. Een onderzoek naar de vraag hoe de interbestuurlijke verhoudingen en het gerevitaliseerde interbestuurlijk toezicht zich verhouden tot de constitutionele positie van decentrale overheden. Promotor is prof. mr. Jon Schilder. Co-promotores zijn prof. mr. Jos Teunissen en mr. dr. Karianne Albers.

Meer weten »

Jubileum Vereniging Rechtsfilosofie (Nijmegen)

30 november 2018

De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht viert haar 100-jarig bestaan. De wintervergadering, die op 30 november 2018 in Nijmegen wordt gehouden, zal aan het jubileum worden gewijd. Sprekers zijn: Corjo Jansen, Bastiaan Rijpkema, Mark van Hoecke, Wouter Veraart en Pauline Westerman. Naast bijdragen over de geschiedenis van de rechtsfilosofie en de rechtstheorie is ook aandacht voor het parlement en anti-parlementarisme. Zie voor meer informatie en aanmelding deze website.

Meer weten »

december 2018

Staatsrechtconferentie 2018 (EUR)

14 december 2018
Erasmus Universiteit Rotterdam, Van der Goot Building, Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

De Staatsrechtconferentie 2018 wordt georganiseerd door de sectie Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het thema van de conferentie is: Democratie: nieuwe ontwikkelingen. Zie voor het programma, de preadviezen en de mogelijkheid van aanmelding www.staatsrechtconferentie.nl.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen