Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

november 2018

Jubileum Vereniging Rechtsfilosofie (Nijmegen)

30 november 2018

De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht viert haar 100-jarig bestaan. De wintervergadering, die op 30 november 2018 in Nijmegen wordt gehouden, zal aan het jubileum worden gewijd. Sprekers zijn: Corjo Jansen, Bastiaan Rijpkema, Mark van Hoecke, Wouter Veraart en Pauline Westerman. Naast bijdragen over de geschiedenis van de rechtsfilosofie en de rechtstheorie is ook aandacht voor het parlement en anti-parlementarisme. Zie voor meer informatie en aanmelding deze website.

Meer weten »

december 2018

Staatsrechtconferentie 2018 (EUR)

14 december 2018
Erasmus Universiteit Rotterdam, Van der Goot Building, Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

De Staatsrechtconferentie 2018 wordt georganiseerd door de sectie Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het thema van de conferentie is: Democratie: nieuwe ontwikkelingen. Zie voor het programma, de preadviezen en de mogelijkheid van aanmelding www.staatsrechtconferentie.nl.

Meer weten »

mei 2019

Voorjaarsbijeenkomst Staatsrechtkring 2019 (TiU)

15 mei 2019

De Voorjaarsbijeenkomst van de Staatsrechtkring vindt plaats op woensdagmiddag 15 mei 2019 en wordt georganiseerd door Tilburg University. Het thema is: ondermijnende criminaliteit en de rechtsstaat. Meer informatie over het programma en deelname vindt u op www.staatsrechtkring.nl/voorjaarsbijeenkomst.  

Meer weten »

juni 2019

Rechterlijke onafhankelijkheid in het samenspel van constitutionele beginselen (VWR)

6 juni 2019

De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht (VWR) houdt haar jaarlijkse voorjaarsvergadering met als thema: Rechterlijke onafhankelijkheid in het samenspel van constitutionele beginselen. De VWR-voorjaarsvergadering 2019 vindt plaats op 6 juni 2019 in Utrecht. Ook is er op 7 juni 2019 in Amsterdam een panel discussie omtrent rechterlijke onafhankelijkheid voorafgaande de oratie van prof. Marc de Werd. U vindt de Call for Papers voor de voorjaarsvergadering hier en het voorlopige programma hier.

Meer weten »

Symposium: De burgemeester: vriend of vijand van de rechtsstaat? (TiU)

21 juni 2019

Tilburg University organiseert op 21 juni 2019 een symposium over de veranderende positie van burgemeesters in het licht van de rechtsstaat. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden in de strijd tegen openbare orderverstoringen en ondermijnende criminaliteit. Maar worden zij daardoor niet te veel ‘crimefighters’? Meer informatie en aanmelding op de website van Tilburg University.

Meer weten »

november 2019

Jonge Onderzoekersdag Staatsrechtkring 2019 (BZK)

7 november 2019

De Jonge Onderzoekersbijeenkomst van de Staatsrechtkring 2019 vindt plaats op donderdagmiddag 7 november 2019 op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meer informatie over het programma en aanmelding is te vinden op deze pagina.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen