Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

oktober 2018

VAR-studiemiddag: datagestuurde samenleving

11 oktober 2018

De middag van donderdag 11 oktober 2018 zal in het teken staan van Legal Tech, waarbij is gekozen voor een veelzijdig programma. Met deze studiemiddag krijgt u een actuele en bestuursrechtelijke blik op technologie en burgers, rechter en wetgever. Het is een vervolg op de eerdere studiebijeenkomst op 22 maart 2018, die ging over blockchain, smart contracts, algoritmen en geautomatiseerde ketenbesluiten maar kan ook zonder deze voorkennis gevolgd worden. Tip van de organisatie van deze VAR studiemiddag: kijk alvast dit…

Meer weten »

november 2018

Promotie mr. C.B.M. van Haaren-Dresens (VU)

8 november 2018
Vrije Universiteit, Aula, De Boelelaan 1105
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Op donderdag 8 november 2018 om 13.45 uur verdedigt mr. C.B.M. (Ine) van Haaren-Dresens aan de Vrije Universiteit haar proefschrift getiteld: Zelfstandigheid in gebondenheid. Een onderzoek naar de vraag hoe de interbestuurlijke verhoudingen en het gerevitaliseerde interbestuurlijk toezicht zich verhouden tot de constitutionele positie van decentrale overheden. Promotor is prof. mr. Jon Schilder. Co-promotores zijn prof. mr. Jos Teunissen en mr. dr. Karianne Albers.

Meer weten »

Jubileum Vereniging Rechtsfilosofie (Nijmegen)

30 november 2018

De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht viert haar 100-jarig bestaan. De wintervergadering, die op 30 november 2018 in Nijmegen wordt gehouden, zal aan het jubileum worden gewijd. Sprekers zijn: Corjo Jansen, Bastiaan Rijpkema, Mark van Hoecke, Wouter Veraart en Pauline Westerman. Naast bijdragen over de geschiedenis van de rechtsfilosofie en de rechtstheorie is ook aandacht voor het parlement en anti-parlementarisme. Zie voor meer informatie en aanmelding deze website.

Meer weten »

december 2018

Staatsrechtconferentie 2018 (EUR)

14 december 2018
Erasmus Universiteit Rotterdam, Van der Goot Building, Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

De Staatsrechtconferentie 2018 wordt georganiseerd door de sectie Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het thema van de conferentie is: Democratie: nieuwe ontwikkelingen. Zie voor het programma, de preadviezen en de mogelijkheid van aanmelding www.staatsrechtconferentie.nl.

Meer weten »

mei 2019

Voorjaarsbijeenkomst Staatsrechtkring 2019 (TiU)

15 mei 2019

De Voorjaarsbijeenkomst van de Staatsrechtkring vindt plaats op woensdagmiddag 15 mei 2019 en wordt georganiseerd door Tilburg University. Het thema is: ondermijnende criminaliteit en de rechtsstaat. Meer informatie over het programma en deelname vindt u op www.staatsrechtkring.nl/voorjaarsbijeenkomst.  

Meer weten »

juni 2019

Rechterlijke onafhankelijkheid in het samenspel van constitutionele beginselen (VWR)

6 juni 2019

De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht (VWR) houdt haar jaarlijkse voorjaarsvergadering met als thema: Rechterlijke onafhankelijkheid in het samenspel van constitutionele beginselen. De VWR-voorjaarsvergadering 2019 vindt plaats op 6 juni 2019 in Utrecht. Ook is er op 7 juni 2019 in Amsterdam een panel discussie omtrent rechterlijke onafhankelijkheid voorafgaande de oratie van prof. Marc de Werd. U vindt de Call for Papers voor de voorjaarsvergadering hier en het voorlopige programma hier.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen