Boekpresentatie: “Macht verloren, gezag versterkt. Historische en staatsrechtelijke opmerkingen over het koningschap in Nederland”

locatiekogHet boek Macht verloren, gezag versterkt. Historische en staatsrechtelijke opmerkingen over het koningschap in Nederland, dat binnenkort verschijnt bij uitgeverij Elsevier, bevat de verzamelde artikelen en columns die prof. dr. Joop van den Berg vanaf 1977 heeft geschreven over het koningschap. Het boek biedt een overzicht van en inzicht in de ontwikkelingen die het instituut koningschap heeft doorgemaakt in de afgelopen (bijna) veertig jaar.

Om de uitgave van dit boek luister bij te zetten, organiseert de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden een boekpresentatie met korte reflecties op het onderwerp van het boek vanuit verschillende gezichtshoeken, eindigend met de aanbieding van het boek en een aansluitende borrel.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 28 januari 2016, tussen 13.30 en 17.00 in de Lorentzzaal (A.144) van de juridische faculteit van de Universiteit Leiden (Kamerlingh Onnes gebouw, Steenschuur 25, Leiden). Zie voor meer informatie het volledige programma (pdf).

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 januari a.s. via een mail naar: m.tangkilissan@law.leidenuniv.nl.