Constitutionele tweedaagse @Tilburg University (9-10 december 2021): schrijf je nu in!

Staatsrechtconferentie 2021: ‘Rechtsvorming in een hypercomplexe samenleving’ (donderdag)

De jaarlijkse staatsrechtconferentie van de Staatsrechtkring wordt dit jaar georganiseerd door het Departement Public Law & Governance van Tilburg University op donderdag 9 december van 09:15 uur tot 17:45 uur.

De staatsrechtconferentie vormt deel van een constitutionele tweedaagse in Tilburg met op donderdagavond 9 december een interview met Ernst Hirsch Ballin en op vrijdag 10 december een symposium gevolgd door de afscheidsrede van Ernst Hirsch Ballin.

De staatsrechtconferentie gaat in op vier snijvlakken die leiden tot (hyper)complexiteit op het vlak van rechtsvorming. Deze vier snijvlakken worden behandeld in vier respectievelijke panels, die inhoudelijk worden voorbereid door telkens twee preadviseurs. Indien u zich aanmeldt voor de conferentie, krijgt u op voorhand het boek met preadviezen toegestuurd. Prof. Ran Hirschl zal deze dag om 15:15 uur een keynote speech geven met titel ‘Constitutional Studies for 2030’.

Klik hier voor: Programma Staatsrechtconferentie en inschrijving via het registratieformulier.

Let op: de inschrijfperiode voor de Staatsrechtconferentie sluit op 1 november 2021!

 

Oproep posterpresentaties. De staatsrechtconferentie biedt dit jaar de gelegenheid aan promovendi en jonge onderzoekers die hun proefschrift in de afgelopen twee jaar hebben verdedigd om een posterpresentatie te houden over een constitutioneel onderwerp naar keuze. Dit is een mooie kans om uw onderzoek onder de aandacht te brengen en input te krijgen. Aanmelden kan tot 15 oktober 2021 door een e-mail te sturen naar staatsrechtconferentie@tilburguniversity.edu met als onderwerp ‘posterpresentatie’. Gelieve in deze e-mail de titel van de poster en een abstract van 200-300 woorden op te nemen.

 

Interview met Ernst Hirsch Ballin (donderdagavond)

Op donderdagavond 9 december 2021 vindt een een uitgebreid interview plaats met Prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Ernst Hirsch Ballin heeft in de vele jaren die hij als universiteitshoogleraar aan Tilburg University verbonden is geweest bijzonder grote verdiensten gehad voor de beoefening van het publiekrecht in Nederland en daarbuiten. Mede daarom wordt in het kader van Hirsch Ballins afscheid deze staatsrechtelijke tweedaagse in Tilburg georganiseerd.

Het donderdagavondprogramma begint met een buffet om 18:00 uur waarna aansluitend om 19:30 uur een uitgebreid interview met Hirsch Ballin over zijn werk en leven plaatsvindt. De avond wordt afgesloten met een borrel van 21:00 tot 22:00 uur.

Klik hier voor: Programma en inschrijving interview Ernst Hirsch Ballin via registratieformulier.

Symposium en afscheidsrede Ernst Hirsch Ballin (vrijdag)

Op vrijdag 10 december 2021 zal Prof. dr. Ernst Hirsch Ballin met emeritaat gaan als universiteitshoogleraar aan Tilburg University. Hij doet dat met het uitspreken van zijn afscheidsrede ‘Vooruitgang in de rechtswetenschap’ op vrijdagmiddag 10 december 2021 om 16.15 uur in de Aula van Tilburg University.

Voorafgaand aan de afscheidsrede wordt van 10:15 uur tot 15:45 uur een symposium georganiseerd, waarbij een drietal hoofdthema´s uit het werk van Hirsch Ballin centraal zullen staan.

Klik hier voor: Programma en inschrijving symposium via registratieformulier.