De Wettenfabriek

Een wet maken, de Grondwet aanpassen – hoe doe je dat nou eigenlijk? De wekelijkse podcast De Wettenfabriek belicht aan de hand van actuele fragmenten en gesprekken met deskundigen van binnen en buiten de Rijksoverheid hoe wetten tot stand komen en hoe ze werken. Van de voorbereiding bij ministeries, onderhandelingen in Brussel, de parlementaire behandeling, de rol van uitvoeringsorganisaties tot de verhouding tussen de wetgever en de rechter: alles komt voorbij.

De podcast is bedoeld om iedereen met belangstelling voor de publieke zaak meer te vertellen over hoe wetgeving wordt voorbereid, gemaakt en uitgevoerd. Het initiatief voor de podcast ging uit van de Academie voor Wetgeving en het Kenniscentrum voor beleid en regelgeving (ministerie van Justitie en Veiligheid). De reeks is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met medewerkers van andere ministeries en podcast agency Microphone Media.

De acht afleveringen zijn sinds donderdag 10 februari 2022 wekelijks op donderdag beschikbaar op alle populaire podcast-platforms. Meer informatie is te vinden op wettenfabriek.nl.