Roel de Lange nieuwe voorzitter Staatsrechtkring

Het bestuur van de Staatsrechtkring heeft prof. mr. Roel de Lange, hoogleraar staatsrecht en vergelijkend staatsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gekozen tot zijn nieuwe voorzitter. Hij volgt prof. mr. Henk Kummeling op, die onlangs is benoemd tot rector-magnificus van de Universiteit Utrecht.

Roel de Lange (1954) is hoogleraar Staatsrecht en vergelijkend staatsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1997 is hij als hoogleraar aan deze universiteit verbonden. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en na vervulling van zijn militaire dienstplicht was hij verbonden aan de universiteiten van Leiden, Amsterdam en Utrecht. Hij was onder andere voorzitter van de onderzoeksschool Rechten van de Mens, van de beroeps- en bezwaarschriftencommissie van NWO, en lid van de Staatscommissie Grondwet (2009-2010).

Henk Kummeling is sinds 1995 hoogleraar staatsrecht en vergelijkend staatsrecht aan de Universiteit Utrecht. Vanaf oktober 2015 was hij voorzitter van de Staatsrechtkring. Per 1 juni 2018 is hij benoemd tot rector-magnificus van de Universiteit Utrecht.

De Staatsrechtkring, de Nederlandse vereniging voor staatsrecht, is opgericht in 1990 en telt ruim 300 leden uit wetenschap en praktijk. Namens de Universiteit Utrecht is prof. mr. Remco Nehmelman toegetreden tot het bestuur.