Staatsrechtconferentie 2015: Koninkrijksverhoudingen, een perspectief op de toekomst

DrukwerkOp vrijdag 18 december 2015 organiseert de sectie Staatsrecht van de Radboud Universiteit te Nijmegen de jaarlijkse Staatsrechtconferentie. Zij heeft als thema Koninkrijksverhoudingen: een perspectief op de toekomst.

Vijf jaar geleden kreeg de staatkundige hervorming van het Koninkrijk haar beslag. Dit jaar volgen diverse evaluaties, onder andere over de nieuwe vormen van samenwerking op basis van consensusrijkswetten en over de positie van de BES-eilanden. Bij het opmaken van de balans van vijf jaar staatkundige hervorming staat ook de invoering van een vorm van geschilbeslechting in de Koninkrijksverhoudingen opnieuw in de belangstelling, alsmede de uitvoeringspraktijk van de verschillende vormen van toezicht op de landsbesturen. In dat licht blikt deze staatsrechtconferentie terug op de afgelopen vijf jaar, maar kijkt zij ook vooruit: hoe kunnen de verhoudingen binnen het Koninkrijk worden verbeterd?

Bekijk hier de uitnodiging (pdf). Aanmelden kan via www.staatsrechtconferentie.nl. Kosten voor deelname zijn €80,00 per persoon. Voor studenten is deelname gratis.