Staatsrechtconferentie 2020: aankondiging & call for papers

Staatsrecht in de datasamenleving

Op 4 december 2020 organiseert de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Staatsrechtkring, de jaarlijkse Staatsrechtconferentie. Het thema dit jaar is Staatsrecht in de datasamenleving. Ondanks de coronaperikelen, gaat deze conferentie voorlopig gewoon door. De exacte vorm is nog wel afhankelijk van de actuele ontwikkelingen in het najaar. Mogelijk wordt de conferentie (al dan niet gedeeltelijk) online georganiseerd.

Aanmelding kan inmiddels via de website van de UU. Vanwege de onduidelijkheid over de exacte vorm van de conferentie worden voorlopig nog geen kosten in rekening gebracht. Voordat de aanmelding definitief wordt, worden deelnemers over de uiteindelijke inschrijfkosten geïnformeerd.

Voor meer informatie over programma en (voorlopige) locatie, zie staatsrechtconferentie.nl.

 

Call for Papers | Staatsrechtconferentie

De organisatie van de Staatsrechtconferentie biedt belangstellenden graag (beperkt) de mogelijkheid om een paper van max. 4000 woorden te presenteren in één van de panels tijdens de conferentie. De panels zijn:

  1. Post truth politics & nepnieuws
  2. Data en algoritmes in besluitvorming & handhaving
  3. Inlichtingendiensten en cyberdreiging
  4. Crises in de datasamenleving)

De panels worden gevormd door preadviseurs die door de organisatie zijn aangezocht, maar per panel is er ruimte voor een extra paper.

Belangstellenden kunnen via deze call for papers hun interesse kenbaar maken. De organisatie ontvangt dan graag voor 13 juli 2020 een kort abstract (max. 500 woorden) over het onderwerp, en wel via  staatsrechtconferentie2020@uu.nl. Uiterlijk 20 juli volgt een reactie van de organisatie. Jonge onderzoekers (masterstudenten, promovendi en post-docs) worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Zie voor meer informatie de call for papers op de website van de Staatsrechtconferentie 2020.