Symposium: ‘De Tweede Kamerverkiezingen in vijftig stappen’ (14 mei 2014)

Uitgave De Tweede Kamerverkiezingen in 50 stappenOp woensdag 14 mei 2014 organiseert de Kiesraad een symposium ter gelegenheid van de uitgave De Tweede Kamerverkiezingen in vijftig stappen. Auteurs Niels van Driel en Ron de Jong beschrijven in hun boek het ontstaan van het huidige verkiezingsproces: vanaf het bepalen van de nieuwe verkiezingsdatum tot de toelating van gekozen kandidaten tot de Kamer en vernietiging van de stembiljetten.

Tijdens het symposium overhandigt de voorzitter van de Kiesraad, Henk Kummeling, het eerste exemplaar van de uitgave aan de voorzitter van de Tweede Kamer,  Anouchka van Miltenburg. Sprekers tijdens het symposium zijn auteur en onderzoeker van de Kiesraad Ron de Jong, hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga en oud-politicus en oud-lid van de Kiesraad Gerrit Jan Schutte.

Bent u geïnteresseerd om het symposium bij te wonen, dan kunt u uw naam doorgeven per e-mail: ron.jong@kiesraad.nl. U ontvangt dan t.z.t. een uitnodiging met meer informatie, zodat u zich kunt aanmelden.

Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie: Oude Vergaderzaal van de Tweede Kamer, Den Haag.
Bezoekersingang is aan het Binnenhof 1A.

Aanvang 13.30 uur en einde programma rond 16.00 uur, met aansluitend een borrel.