FIDE-congres 2020: inschrijving geopend (UITGESTELD)

Update 24 maart 2020: “Much to our regret the Netherlands government has decided to cancel all public events until 1 June 2020. We will now focus all our effort on a successful postponement of the congress. We will inform you as soon as we have more information. In the meantime #stayhome #staysafe.”

Van 20 tot en met 23 mei 2020 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) in Den Haag het tweejaarlijks terugkerende congres van de Internationale Federatie van Europees Recht (FIDE). Het FIDE-congres, dat na bijna veertig jaar weer in Nederland plaatsvindt, staat bekend als één van de belangrijkste en gezaghebbendste conferenties op het gebied van Europees recht.

Als hoofdsprekers hebben onder meer toegezegd de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie Koen Lenaerts, de president van het Gerecht van de Europese Unie Marc van der Woude, eerste vice-president van de Europese Commissie Frans Timmermans en de eerste Europees hoofdaanklager Laura Kövesi.

In diverse werkgroepsessies komen de centrale onderwerpen van het congres thematisch aan bod, te weten (i) de nationale rechter en de handhaving van het Europees recht, (ii) de praktijk van het nieuwe Europese gegevensbeschermingsrecht en (iii) het Europese mededingingsrecht en de digitale economie.

Vanuit heel Europa worden meer dan 500 Europeesrechtjuristen verwacht met een rijke diversiteit aan achtergronden en werkvelden (academici, advocaten, rechters en ambtenaren).

Wilt u deelnemen? Schrijf u dan in via www.fide2020.eu/registration en profiteer tot eind januari 2020 van de vroegboekkorting!