Oproep NJB voor bijdragen over parlementair stelsel, verkiezingen en democratie

De redactie van het Nederlands Juristenblad nodigt lezers uit om in maximaal 500 woorden hun gedachten te laten gaan over het parlementaire stelsel, verkiezingen en democratie.

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Er is de afgelopen jaren flink wat veranderd als we kijken naar het aantal partijen waar we onze stem op uit kunnen brengen, de wijze waarop politieke partijen zich manifesteren, profileren en zich gesteund weten dan wel de wijze waarop stemgerechtigden hun stem kunnen uitbrengen. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor het parlementair stelsel, democratie en verkiezingen? Welke lessen moet de in te stellen Staatscommissie Bezinning Parlementair Stelsel uit alle ontwikkelingen trekken?

De redactie nodigt de lezers van het NJB uit om hun gedachten, zorgen en suggesties over de aankomende verkiezingen en de vele kwesties die in het verlengde daarvan onze aandacht behoeven, in te brengen. Behalve dat we er een speciale editie van het NJB mee zullen vullen, wordt de input onder de aandacht van de staatscommissie gebracht.

Deadline voor inzenden is 19 februari 2017, zodat geselecteerde inzendingen kunnen worden gepubliceerd in het NJB dat op 10 maart 2017 verschijnt. Meer informatie in de flyer (pdf).