Staatsrechtconferentie 2020: Staatsrecht in de data samenleving

Op 4 december 2020 organiseert de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Staatsrechtkring, de jaarlijkse Staatsrechtconferentie. Het thema dit jaar is Staatsrecht in de datasamenleving.

De datasamenleving wordt gedreven door digitale technologieën en de inzet van algoritmen, die allemaal gebruik maken van grootschalige analyses van fysieke en digitale gegevens. In algemene zin staat de datasamenleving ook voor een samenleving waarin informatie centraal staat en waarin er sprake is van een groot aanbod van en een gemakkelijke toegang tot informatie. Tijdens de Staatsrechtconferentie zullen wij stilstaan bij de vraag hoe het staatsrecht en de datasamenleving zich tot elkaar (moeten) verhouden. De preadviezen zijn vanaf 23 november te raadplegen via www.staatsrechtconferentie.nl.

Vanwege Covid-19 heeft de conferentie dit jaar een hybride karakter. Deelnemers volgen de conferentie uitsluitend digitaal via een (two-way) streamingverbinding. De keynote speakers zullen hun presentatie online verzorgen. De workshops worden vanuit het Muntgebouw in Utrecht uitgezonden. Mits het coronabeleid van het kabinet dat toelaat zullen preadviseurs en organisatie dus wel fysiek op de congreslocatie aanwezig zijn. Deelnemers kunnen de workshops online volgen en desgwenst ook via videoverbinding reageren. Ongeveer een week voor de conferentie krijgen deelnemers per mail een link toegestuurd, via welke de conferentie te volgen is. In deze mail wordt ook gevraagd om aan te geven welke workshops men van plan is te bezoeken. 

Deelname aan de conferentie is kostenloos. 

Vrijdag 4 december 2020
11.00-17.30 uur

Meer informatie en aanmelden >>>