Themadag: Constitutionele vernieuwing en de rechtsstaat van de toekomst

naamloosDonderdag 4 december 2014 vindt in de Eerste Kamer een themadag plaats over constitutionele vernieuwing: de rechtsstaat van de toekomst. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Tilburg University en het vfonds. Master- en Ph.D.-studenten worden uitgenodigd een bijdrage te leveren.

Het programma zal in het teken staan van nieuwe werkwijzen en communicatie en argumentatie over het functioneren van onze democratische rechtsstaat. Met een modieus woord gaat het om rechtsstatelijke innovatie. Onder meer Ernst Hirsch Ballin, Alex Brenninkmeijer, Ankie Broekers-Knol, Rik Torfs en Kustaw Bessems zullen spreken.

Aangezien het programma in het teken staat van rechtsstatelijke innovatie krijgt ook de dag zelf een innovatief karakter. Daarom worden 75 studenten (masters and PhD-students) uitgenodigd om te komen luisteren naar 12 korte voordrachten (pitches) van gerenommeerde sprekers van binnen en buiten het recht. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Er zal tevens gelegenheid zijn voor interactie met de zaal. De voordrachten worden gefilmd en geplaatst op het platform nederlandrechtsstaat.nl. De 75 deelnemers worden bovendien gevraagd schriftelijk te reageren op de voordrachten.

Meer informatie over het programma, de overige sprekers en deelname is te vinden op de website van het project NederlandRechtsstaat.