Voorjaarsbijeenkomst 2016: Naar een constitutionele onderzoeksagenda

tiuOp donderdag 3 maart 2016 vindt de tweede Voorjaarsbijeenkomst van de Staatsrechtkring plaats, dit jaar georganiseerd door Tilburg University in samenwerking met het Tilburgse studentennetwerk staats- en bestuursrecht.

Op initiatief van het kabinet heeft de Kenniscoalitie in 2015 een Nationale Wetenschapsagenda ontwikkeld. Deze agenda bundelt de onderzoeksvragen waar de wetenschap zich de komende jaren op zal gaan richten. De vragen die centraal staan omvatten alle wetenschapsgebieden. Tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van de Staatsrechtkring staat – meer specifiek en bescheiden – de vraag centraal hoe de onderzoeksagenda van de wetenschap van het constitutionele recht eruit zou moeten zien. Wat zijn de belangrijkste probleemvelden op het gebied van het constitutionele recht en hoe kan de wetenschap de komende jaren bijdragen aan inzichten en ontwikkelingen?

Deelnemers aan de Voorjaarsbijeenkomst worden uitgenodigd een bijdrage te leveren door vooraf (uiterlijk 26 januari a.s.) een onderzoeksvraag met toelichting in te zenden.

De Voorjaarsbijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Jonge onderzoekers (onderzoeksmasterstudenten en promovendi) zijn nadrukkelijk ook uitgenodigd. Deelname is gratis, aanmelden is wel vereist.

Update 12/2: het definitieve programma is nu beschikbaar op onderstaande website. Naast de constitutionele onderzoeksagenda staat tijdens deze Voorjaarsbijeenkomst ook een actualiteitsdiscussie over het aanstaande referendum EU-Oekraïne op het programma.

Meer informatie over het programma, locatie, aanmelden als deelnemer en de mogelijkheid tot inzenden van een onderzoeksvraag vindt u op www.staatsrechtkring.nl/voorjaarsbijeenkomst.